Be sure to sift the flour and peel the garlic.
Муку обязательно просейте, чеснок очистите.
Make the dressing for the focaccia by finely chopping the garlic, rosemary and thyme and placing it in a preheated frying pan with olive oil. Season with ground black pepper and fry for 3-5 minutes.
Сделайте заправку для фокаччи, для этого мелко нарубите чеснок, розмарин и тимьян и отправьте в разогретую сковороду с оливковым маслом. Приправьте черным молотым перцем и жарьте 3-5 минут.
Start kneading the dough; to do this, make a dough by mixing sugar, yeast and warm water. Mix the ingredients and leave them for 10 minutes. After time, add sifted flour, salt and half the chilled olive oil to the dough. Knead the dough until elastic so that it does not stick to the walls of the dish. Cover the finished dough with a towel and place in a warm place to rise for 1 hour.
Приступайте к замешиванию теста, для этого сделайте опару, смешав сахар, дрожжи и теплую воду. Перемешайте ингредиенты и оставьте их на 10 минут. По истечении времени добавьте к опаре просеянную муку, соль и половину охлажденного оливкового масла. Месите тесто до эластичного состояния, чтоб оно не прилипало к стенкам посуды. Готовое тесто накройте полотенцем и отправьте на 1 час в теплое место для поднятия.
Take the form in which you will bake the focaccia, carefully grease it with olive oil, garlic and herbs. Place the risen dough into the pan, spread it evenly over the entire base and drizzle with the remaining olive oil. Bake in the oven preheated to 200°C for 20 minutes.
Возьмите форму, в которой будете запекать фокаччу, тщательно смажьте оливковым маслом с чесноком и травами. Выложите в форму поднявшееся тесто, распределите равномерно его по всему основанию и полейте оставшимся оливковым маслом. Отправьте запекаться в духовку, разогретую до 200 °С, на 20 минут.
Serve rosemary and garlic focaccia warm with soup, salad, cheese or prosciutto.
Подавайте фокаччу с розмарином и чесноком в теплом виде, дополнив ее супом, салатом, сыром или прошутто.