Rinse the plums, remove stems and seeds.
Промойте сливы, очистите от хвостиков и косточек.
Place the plums in a saucepan or saucepan and cover with water. Place on low heat. Cook for 10-15 minutes until the plums release their juice. Grind the plums with a mixer or blender so that no pieces of skin remain.
В сотейник или кастрюльку поместите сливы, залейте водой. Поставьте на небольшой огонь. Варите в течение 10-15 минут, пока сливы не пустят сок. Измельчите миксером или блендером сливы, чтобы не осталось кусочков кожицы.
Add sugar to the resulting mass. Stir until completely dissolved. Place the dishes on low heat and cook again for 10-15 minutes, stirring.
В полученную массу всыпьте сахар. Мешайте до полного растворения. Поставьте посуду на небольшой огонь, снова варите 10-15 минут помешивая.
Place parchment paper on a baking sheet. Pour in the plum-sugar mixture and spread evenly in a thin layer. Preheat the oven to 50-70˚C. Place the baking sheet in the oven, dry the marshmallow with the door ajar for 3-4 hours.
На противень выложите пергаментную бумагу. Выложите сливово-сахарную массу, равномерно распределите тонким слоем. Разогрейте духовку до 50-70˚С. Поставьте противень в духовку, сушите пастилу с приоткрытой дверцей в течении 3-4 часов.
Cut the marshmallow into arbitrary strips, roll into a roll, sprinkle with powdered sugar.
Пастилу разрежьте на произвольные полосочки, скрутите в рулетик, посыпьте сахарной пудрой.