Wash the apples, remove seeds and stems, cut into small slices.
Помойте яблоки, очистите от семечек и хвостиков, нарежьте небольшими дольками.
Place the apples in a saucepan with a thick bottom and cover with water. Place over medium heat, cover with a lid, and cook for 25-30 minutes. Drain the liquid.
Яблоки положите в кастрюльку с толстым дном, залейте водой. Поставьте на средний огонь, накройте крышкой, варите в течение 25-30 минут. Слейте жидкость.
Using a blender, turn the boiled apples into puree. Add sugar and mix everything. Preheat the oven to 50ºC.
Отварные яблоки при помощи блендера превратите в пюре. Всыпьте сахар, все смешайте. Разогрейте духовку до 50 ºС.
Place a silicone mat or parchment paper on a baking sheet and pour the apple mixture evenly in a small layer. Place the baking sheet with the marshmallows in the oven, dry for 9-10 hours with the door ajar.
На противень постелите силиконовый коврик или пергамент, равномерно вылейте яблочную массу небольшим слоем. Поставьте противень с пастилой в духовку, сушите в течение 9-10 часов с приоткрытой дверцей.
Serve the marshmallow cut into strips and rolled into a roll. Sprinkle with chopped nuts and powdered sugar.
Подавайте пастилу нарезанной полосочками и свернутой в рулетик. Посыпьте измельченными орешками и сахарной пудрой.