Prepare the necessary ingredients for the future salad. Boil the beets in advance, peel the vegetables, grind the walnuts into crumbs using a blender.
Подготовьте необходимые ингредиенты для будущего салата. Заранее отварите свеклу, очистите овощи от кожуры, грецкий орех измельчите в крошку с помощью блендера.
Cut the previously washed eggplant into slices, cover with cold salted water and leave for 20 minutes to get rid of bitterness. At this time, prepare the remaining ingredients for the salad, namely cut the peeled cooked beets into cubes, mix the curd cheese with sour cream and crushed garlic.
Вымытый ранее баклажан нарежьте кружочками, залейте холодной подсоленной водой и оставьте на 20 минут для избавления от горечи. В это время подготовьте остальные ингредиенты для салата, а именно очищенную сваренную свеклу нарежьте кубиками, творожный сыр смешайте со сметаной и давленым чесноком.
Remove the eggplants from the water, dry with a paper towel and place in a frying pan to fry on each side for a few minutes until golden brown. Cut the fried eggplant into medium cubes. Take a deep bowl and combine the ingredients chopped for the salad: beets, eggplant, curd cheese with sour cream and garlic, chopped walnuts. Mix the salad thoroughly, pepper and salt to taste.
Баклажаны достаньте из воды, обсушите бумажным полотенцем и отправьте в сковороду обжариваться с каждой стороны по несколько минут до образования румяного вида. Жареный баклажан нарежьте средним кубиком. Возьмите глубокую посуду и соедините измельченные для салата ингредиенты: свеклу, баклажан, творожный сыр со сметаной и чесноком, грецкий измельченный орех. Тщательно перемешайте салат, поперчите и посолите по вкусу.
Serve the prepared salad in portioned plates, garnishing the dish with finely chopped herbs and grated cheese.
Подавайте готовый салат в порционных тарелках, украсив блюдо мелкорубленной зеленью и тертым сыром.