Recipes / Homemade octopus in a pressure cooker Домашний осьминог в скороварке
Octopus is a seafood that belongs to the order of cephalopods. It lives in seas and oceans both in shallow water and at considerable depth. It is valued in cooking due to its delicate sweetish taste, as well as due to the presence of vitamins (A, C, E, group B, PP, K) and macro- and microelements (zinc, copper, phosphorus, selenium, manganese, potassium, etc.). Eating octopus meat helps strengthen the immune system, improve vision, the functioning of the gastrointestinal tract, brain, and musculoskeletal system in humans.
Осьминог — морское существо из отряда головоногих моллюсков. Он обитает в морях и океанах как в мелководье, так и на значительных глубинах. В кулинарии его ценят за нежный сладковатый вкус и богатство витаминов (А, С, Е, группа В, РР, К) и макро- и микроэлементов (цинк, медь, фосфор, селен, марганец, калий и другие). Употребление мяса осьминога способствует укреплению иммунитета, улучшает зрение, работу ЖКТ, мозга и опорно-двигательной системы.
Steps / Шаги:
Rinse the carcass. If desired, separate the tentacles from the body.
Промойте тушку. По желанию отделите щупальца от тела.
Place the octopus in the pressure cooker. Pour in water, add pepper and bay leaf. Set to maximum pressure, cook for 15-20 minutes. Leave to cool in the same broth.
Вложите осьминога в скороварку. Влейте воду, добавьте перец, лавровый лист. Поставьте на максимальное давление, готовьте 15-20 минут. Оставьте охлаждаться в том же бульоне.
Serve the octopus as a side dish with a squeeze of lemon or make a salad.
Подавайте осьминога к гарниру с добавлением дольки лимона или приготовьте салат.