Wash the plums, separate them into halves, removing the seeds. Line a baking tray with baking paper. Grease the paper with vegetable oil.
Помойте сливы, разберите их на половинки, удалив косточки. Застелите противень бумагой для выпечки. Бумагу смажьте растительным маслом.
Place the plum in a saucepan and simmer over low heat for 10 minutes. Mix sugar and pectin until combined.
Положите сливу в сотейник, тушите ее на медленном огне в течение 10 минут. Смешайте сахар и пектин, чтобы они соединились.
Grind the plums in a blender until smooth. Using a blender, add sugar mixed with pectin into the resulting mass.
Измельчите сливу блендером до получения однородной массы. Введите с помощью блендера в получившуюся массу сахар, смешанный с пектином.
Distribute the resulting puree evenly on a baking sheet. Layer thickness 3-5 mm. Place a baking sheet in an oven preheated to 90 ℃. Dry for 8 hours with the door slightly open.
Получившееся пюре равномерно распределите на противне. Толщина слоя 3-5 мм. В разогретую до 90 ℃ духовку поместите противень. Сушите в течение 8 часов со слегка приоткрытой дверцей.
After the required time has passed, the top layer will dry out, while the bottom layer will remain wet. Cover the top layer with baking paper, turn the pastille over and dry for another 2 hours.
По прошествии необходимого времени верхний слой подсохнет, а нижний останется влажным. Накройте верхний слой бумагой для выпечки, переверните пастилу и сушите еще 2 часа.
Roll the resulting pastille and cut into small roulettes. Pastila is ready.
Получившуюся пастилу сверните и порежьте на маленькие рулетки. Пастила готова.
When serving, sprinkle the pastille with powdered sugar.
При подаче пастилу посыпьте сахарной пудрой.