Grind sesame seeds in a blender. Line the pan with parchment.
Измельчите кунжут в блендере. Застелите форму пергаментом.
Mix sesame seeds with almond flour. Combine butter with sweetener and cream in a saucepan and place over low heat. Stirring gently, melt the butter and remove the mixture from the stove.
Смешайте кунжут с миндальной мукой. Соедините в сотейнике сливочное масло с сахарозаменителем и сливками, поставьте на медленный огонь. Аккуратно помешивая, растопите масло и снимите смесь с плиты.
Cool the resulting mixture and mix with the sesame mixture. Mix everything thoroughly. Place the halva on parchment, distribute evenly and place in the freezer for 3-4 hours.
Охладите полученную массу и смешайте с кунжутной массой. Тщательно все вымешайте. Выложите халву на пергамент, равномерно распределите и оправьте в морозилку на 3-4 часа.
Serve the halva by cutting into pieces and sprinkling with whole peanuts or seeds.
Подавайте халву, нарезав на кусочки и посыпав цельным арахисом или семечками.