Wash and dry the beets. Remove beet tops, if any.
Вымойте и обсушите свеклу. Удалите ботву у свеклы, если она есть.
Take a plastic bag and place the beets there so that they lie as compactly as possible. Place the bag of beets in a deep plate. Pour a little water 50-100 ml into the bag and tie it well.
Возьмите полиэтиленовый пакет и поместите туда свеклу, чтобы она лежала максимально компактно. Пакет со свеклой поставьте в глубокую тарелку. В пакет залейте немного воды 50-100 мл и хорошо завяжите.
Make several small holes in the bag with a toothpick. Place the plate with the bag in the microwave. Set the microwave power to at least 700 W. Set the timer for 12 minutes and turn on the microwave. Once the time is up, remove the beets from the microwave. Check readiness with a toothpick. The beets should become soft.
В пакете проделайте несколько небольших отверстий зубочисткой. Поставьте тарелку с пакетом в микроволновку. Выставите мощность в микроволновке не менее 700 Вт. Поставьте таймер на 12 минут и включайте микроволновку. После того как время закончилось достаньте свеклу из микроволновки. Готовность проверьте зубочисткой. Свекла должна стать мягкой.
Ready beets can be used for salads or snacks.
Готовую свеклу можно использовать для салатов или закусок.