Prepare a saucepan for the ganache, separate bowls for ice cream and whipping cream, a whisk, and line a 21-22 cm springform cake tin with foil.
Подготовьте сотейник для ганаша, отдельные миски для мороженого и взбивания сливок, венчик, разъемную форму для торта 21-22 см застелите пленкой.
To prepare the impregnation, pour hot water over coffee, sugar, and liqueur, stir well and let cool.
Для приготовления пропитки кофе, сахар, ликер залейте горячей водой, хорошо помешайте и дайте остыть.
For ice cream, separate the yolks and beat the eggs with sugar and yolks in a water bath. Combine the pre-whipped mascarpone with cream with the prepared mass, pour in the liqueur, mix thoroughly and leave in the refrigerator.
Для мороженого отделите желтки, на водяной бане взбейте яйца с сахаром и желтками. Предварительно взбитый маскарпоне со сливками соедините с подготовленной массой, влейте ликер, тщательно перемешайте и оставьте в холодильнике.
For the ganache, add chocolate to the cream brought to a boil and stir until smooth.
Для ганаша в сливки, доведенные до кипения, добавьте шоколад и перемешивайте до однородной массы.
Dip the cookies in the impregnation and place tightly in the prepared springform pan, brush with some of the ganache and pour a layer of ice cream. And then repeat the layer of cookies, ganache and ice cream. Cover with cling film and refrigerate overnight.
Печенье обмакните в пропитке и плотно выложите в подготовленную разъемную форму, смажьте частью ганаша и залейте слой мороженого. И далее повторяйте слой печенья, ганаша и мороженого. Накройте пищевой пленкой и поставьте в холодильник на ночь.
Sprinkle the cake with grated chocolate and cocoa, divide into portions and serve.
Посыпьте торт тертым шоколадом и какао, разделите на порции и подавайте к столу.