Cut the tofu into small cubes. Wash the vegetables, cut into strips and then into diamonds. Peel and chop the garlic.
Тофу нарежьте небольшими кубиками. Овощи вымойте, нарежьте полосками, а потом ромбиками. Чеснок очистите и измельчите.
Heat the vegetable oil in a frying pan, and then fry the tofu pieces on both sides over medium heat until golden brown, then remove them to a plate. Then place the carrots in the frying pan, fry for two minutes, and then add the cucumber to it and continue frying for another minute. Add seafood and chopped garlic to the vegetables, stir and fry for two minutes.
На сковороде разогрейте растительное масло, а затем обжарьте на среднем огне с двух сторон кусочки тофу до золотистого цвета, после уберите их на тарелку. Потом на сковородку поместите морковь, жарьте две минуты, а затем к ней присоедините огурец и продолжайте обжаривать еще минуту. К овощам добавьте морепродукты и измельченный чеснок, перемешайте и жарьте минуты две.
Prepare the sauce. To do this, mix soy sauce, starch, water and sugar until smooth. Then add the prepared mixture to the seafood and vegetables, stir everything and simmer over low heat for 1 minute. Turn off the heat, add the fried tofu and let the dish sit for two minutes so that the bean curd can absorb the aromas of the vegetables and seafood cocktail.
Приготовьте соус. Для этого перемешайте соевый соус, крахмал, воду и сахар до однородного состояния. Затем готовой смесью заправьте морепродукты с овощами, всё размешайте и тушите на медленном огне 1 минуту. Выключите огонь, добавьте обжаренный тофу и дайте блюду две минуты настояться, чтобы соевый творог мог пропитаться ароматами овощей и морского коктейля.
Serve the tofu with seafood hot or cold, garnished with chopped scallions if desired.
Подавайте тофу с морепродуктами в горячем или в холодном виде, при желании украсив нарезанным перистым луком.