Boil the beets, peel and grate on a coarse grater. Peel the garlic and pass through a press. Cut the cucumbers into small cubes.
Отварите свеклу, очистите, натрите на крупной терке. Очистите чеснок, пропустите через пресс. Огурцы нарежьте небольшими кубиками.
Place the beets in a deep bowl. Add chopped garlic and chopped cucumbers. Mix.
Выложите свеклу в глубокую миску. Добавьте измельченный чеснок, нарезанные огурчики. Смешайте.
Season the mixture of beets, garlic and cucumbers with mayonnaise and sour cream. Salt and pepper.
Смесь из свеклы, чеснока и огурцов заправьте майонезом и сметаной. Посолите, поперчите.
Serve the salad chilled as an independent dish or with baked meat and vegetables.
Подавайте салат охлажденным как самостоятельное блюдо или к запеченному мясу с овощами.