Rinse the rice, changing the water several times. Rinse raisins and dried apricots and pour hot water to swell for 10 minutes, then drain the water and dry the dried fruits on a paper towel.
Рис промойте, несколько раз сменяя воду. Изюм и курагу промойте и залейте горячей водой для набухания на 10 минут, потом воду слейте и обсушите сухофрукты на бумажном полотенце.
Place the rice in a saucepan, add water, add salt and bring to a boil. Then reduce the heat to low and cook for exactly 15 minutes, slightly moving the lid of the pan so that the porridge does not escape. After this, cover the pan with a towel. Steam will pass through it, and the porridge will cool, but will not dry out, as if it were open.
Положите рис в кастрюлю, залейте водой, подсолите и доведите до кипения. Затем огонь уменьшите до минимума и варите ровно 15 минут, слегка сдвинув крышку кастрюли, чтобы каша не убежала. После этого накройте кастрюлю полотенцем. Пар будет проходить через него, и каша остынет, но не высохнет, как если бы она была открытой.
Melt the butter in a frying pan, add sugar and raisins. Sauté the raisins in butter until the sugar caramelizes and add them to the rice.
Сливочное масло растопите на сковороде, добавьте сахар и изюм. Потушите изюм на масле до карамелизации сахара и добавьте его к рису.
Place the kutia in a beautiful deep bowl, garnish with dried apricots and pour over liquid honey.
Кутью положите в красивую глубокую пиалу, украсьте курагой и полейте жидким медом.