Wash the chicken. Peel the onion, garlic, chili pepper and cut everything into small cubes. Finely chop the cilantro.
Помойте курицу. Очистите лук, чеснок, перец чили и нарежьте все мелкими кубиками. Кинзу мелко порубите.
Fill the chicken with water in a saucepan and bring to a boil over high heat, skimming off any foam that forms. Salt the broth. Once it boils, reduce the heat to low and leave to simmer for 40 minutes.
Залейте курицу водой в кастрюльке, доведите до кипения на сильном огне, убирая образующуюся пену. Посолите бульон. Как только он закипит, убавьте огонь до минимума и оставьте вариться на 40 минут.
When the chicken is done, remove the skin. Cut the meat removed from the bones into medium pieces. Strain the broth.
Когда курица готова, снимите с нее кожу. Убранное с костей мясо нарежьте на средние куски. Процедите бульон.
Fry the onion in butter. Mash the chili and garlic with salt using a mortar.
Обжарьте лук на сливочном масле. Чили с чесноком разомните с добавлением соли, используя ступку.
Using a blender, grind the walnuts, cloves and peppercorns. Add saffron, flour, coriander and cinnamon to the mixture. Gradually pour in ½ of the broth, add chili and garlic and mix until a thick consistency is obtained.
С помощью блендера измельчите грецкие орехи, гвоздику и перец горошком. Высыпьте в массу шафран, муку, кориандр и корицу. Постепенно влейте ½ бульона, добавьте чили с чесноком и смешайте до получения густой консистенции.
Bring the remaining half of the broth to a boil again. Then, lowering the heat, add the nut mixture, stirring constantly. Add onion and chicken pieces, simmer for 5 minutes.
Оставшуюся половину бульона вновь доведите до кипения. Затем, снизив огонь, переложите ореховую массу, постоянно помешивая. Добавьте лук и кусочки курицы, потушите в течение 5 минут.
Sprinkle the dish with fresh cilantro, pour in the vinegar, season with salt and pepper, and stir. Cover with a lid, bring to a boil and remove from heat.
Посыпьте блюдо свежей кинзой, влейте уксус, приправьте солью и перцем, перемешайте. Накройте крышкой, доведите до кипения и снимите с огня.
Serve satsivi sprinkled with pomegranate seeds and fresh herbs.
Подавайте сациви, посыпав зернами граната и свежей зеленью.