Peel the onion and greens, wash and finely chop. In a separate bowl, prepare the omelette mixture: mix the egg with milk, add salt, pepper and beat with a fork or whisk. Remove the pita bread from the packaging and place it on a flat surface.
Лук и зелень почистите, вымойте и мелко нарежьте. В отдельной миске приготовьте омлетную смесь: смешайте яйцо с молоком, добавьте соль, перец и взбейте вилкой или венчиком. Лаваш достаньте из упаковки и разложите на ровной поверхности.
Add onion and herbs to the minced meat, add salt and pepper and mix well. Distribute the meat filling evenly onto the pita bread. Then begin to carefully fold the pita bread in half or three times, making folds at the same time from two long ends. Cut the resulting strip into small rectangles.
К фаршу добавьте лук и зелень, посолите, поперчите и хорошо перемешайте. Мясную начинку равномерно распределите на лаваш. Затем начинайте аккуратно сворачивать лаваш вдвое или втрое, делая загибы одновременно с двух длинных концов. Получившуюся полоску нарежьте на небольшие прямоугольники.
Grease a frying pan with vegetable oil and heat over medium heat. Dip each lavash rectangle in a mixture of egg, milk and spices and then place in a frying pan. Fry on both sides until golden brown.
Смажьте сковороду растительным маслом и разогрейте на среднем огне. Каждый прямоугольник из лаваша обмокните в смеси из яйца, молока и специй и затем выкладывайте на сковороду. Обжаривайте с двух сторон до образования золотистой корочки.
Ready-made lavash pasties can be served hot with tea or coffee, or you can take them with you for a snack.
Готовые чебуреки из лаваша можно подавать горячими к чаю или кофе, а можно брать с собой на перекус.