Soften the butter. Rinse the lemon, separate the zest from the fruit, and chop on a fine grater.
Размягчите сливочное масло. Промойте лимон, отделите цедру от плода, измельчите на мелкой терке.
Pour cottage cheese and soft butter into a deep bowl. Mix with a fork or blender until smooth. Add vanillin, flour, baking powder. Knead the dough. Wrap the dough in cellophane and refrigerate for 60 minutes.
В глубокую чашу всыпьте творог и мягкое сливочное масло. Смешайте вилкой или при помощи блендера до однородности. Всыпьте ванилин, муку, разрыхлитель. Вымесите тесто. Заверните тесто в целлофан, уберите в холодильник на 60 минут.
In a small bowl, beat the egg. In another bowl, combine lemon zest and 2 tablespoons sugar.
В небольшой тарелочке взбейте яйцо. В другой тарелке смешайте лимонную цедру и 2 столовых ложки сахара.
Roll out the dough and give it a round shape. Using a knife, cut into triangles from the middle. Place the filling on the edge of each of them, sprinkle the entire dough with lemon zest. Wrap the bagels.
Раскатайте тесто, придайте круглую форму. Ножом от середины разделите на треугольники. На край каждого из них выложите начинку, все тесто посыпьте лимонной цедрой. Заверните рогалики.
Line a baking sheet with parchment paper, place the bagels, and brush with beaten egg. Place in the oven to bake for 20-25 minutes at 180 ºC.
На противень застелите пергаментную бумагу, положите рогалики, смажьте взбитым яйцом. Поставьте выпекаться в духовку в течение 20-25 минут при температуре 180 ºС.
Serve the bagels warm on an individual platter with tea or coffee.
Подавайте рогалики теплыми на индивидуальном блюде к чаю или кофе.