Peel the onion and garlic and chop. Wash the tomatoes and cut into small cubes. Beat the ginger with a knife and cut into strips.
Лук и чеснок очистите от шелухи и измельчите. Помидоры вымойте и нарежьте маленькими кубиками. Имбирь отбейте ножом и порежьте в виде соломки.
Melt the butter in a frying pan, then add the garlic and ginger and fry over medium heat for a minute. Then sprinkle the curry in there and fry for another minute. Then add the onion, fry for 2 minutes, add flour and stir quickly.
На сковороде растопите сливочное масло, затем поместите туда чеснок и имбирь и на среднем огне обжаривайте минуту. Потом посыпьте туда карри и жарьте еще одну минуту. После добавьте лук, обжаривайте 2 минуты, всыпьте муку и быстро размешайте.
Pour in the broth, simmer for 3-4 minutes, then add cream, bring the mixture to a boil, leave it like that for a minute, then turn off the heat, beat the mixture in a blender and return it to the pan. Place the pureed tomatoes into the prepared base and mix thoroughly. Then put the octopuses there and simmer the dish on low until done.
Влейте бульон, тушите минуты 3-4, далее добавьте сливки, доведите смесь до кипения, оставьте ее в таком состоянии на минуту, а следом выключите огонь, взбейте массу в блендере и опять верните на сковороду. В готовую основу поместите протертые томаты и тщательно перемешайте. Затем положите туда осьминогов и на медленном до готовности тушите блюдо.
Serve octopus curry with toast or, if desired, with couscous or rice.
Карри с осьминогами подавайте с тостами или, если есть желание, с кускусом или рисом.