Peel the carrots and finely grate, peel the onion and cut into small cubes. Finely grate the cheese and heat the milk. Preheat the oven to 180°C.
Очистите морковь и мелко натрите, очистите лук и нарежьте маленькими кубиками. Мелко натрите сыр и подогрейте молоко. Разогрейте духовку до 180°C.
Prepare the filling: fry the minced meat in hot oil until it changes color. Add onions, carrots, salt, pepper to it and fry everything together until half cooked (about 7 minutes).
Приготовьте начинку: на разогретом масле обжарьте фарш до изменения цвета. Добавьте к нему лук, морковь, соль, перец и жарьте все вместе до полуготовности (около 7 минут).
Prepare the sauce: melt the butter in a separate bowl, add flour and, stirring, fry until golden brown. Pour hot milk in a thin stream, without stopping stirring. Cook until thickened over low heat.
Приготовьте соус: в отдельной посуде растопите сливочное масло, всыпьте в него муку и, помешивая, жарьте до золотистого цвета. Тонкой струйкой, не прекращая перемешивать, влейте горячее молоко. Варите до загустения на медленном огне.
Assemble the lasagna: cut the pita sheets into several pieces to fit the baking dish. Pour a little sauce into the bottom of the mold, lay out the pita bread, spread the minced meat on it and lightly pour the sauce over it. Do the same procedure with the remaining leaves, minced meat and sauce.
Соберите лазанью: листы лаваша разрежьте на несколько частей по размеру формы для запекания. На дно формы налейте немного соуса, выложите лаваш, распределите на нем фарш и слегка полейте соусом. Проделайте эту же процедуру с остальными листами, фаршем и соусом.
Pour the remaining sauce over the top of the lasagna, covered with minced meat, and sprinkle with grated cheese. Place the mold in the oven, preheated to 180°C, for 20-30 minutes.
Верх лазаньи, покрытый фаршем, залейте оставшимся соусом и посыпьте тертым сыром. Отправьте форму в духовку, разогретую до 180°C, на 20-30 минут.
Cut the finished lasagna into portions and serve.
Готовую лазанью нарежьте на порции и подавайте.