Wash the lemon, cut it and squeeze the juice out of it. Wash and peel the beets. Cut the feta cheese into small cubes. Peel the garlic.
Помойте лимон, разрежьте и выдавите из него сок. Свеклу вымойте, очистите. Сыр брынза нарежьте на небольшие кубики. Чеснок очистите.
Place the washed beets in foil and place a few cloves of garlic on top. Sprinkle with vegetable oil, wrap in foil. Preheat the oven to 200 ºС, bake the beets for 1 hour.
Вымытую свеклу положите в фольгу, наверх положите несколько долек чеснока. Сбрызните растительным маслом, заверните фольгу. Разогрейте духовку до 200 ºС, поставьте запекаться свеклу на 1 час.
Unfold the foil and cut the beets into cubes. Pour lemon juice and salt. Set aside until completely cooled.
Разверните фольгу, нарежьте свеклу кубиками. Полейте лимонным соком, посолите. Оставьте в стороне до полного охлаждения.
Place chilled beets and feta cheese on a dish or special plate. Distribute the pesto sauce evenly over the salad. Sprinkle with nuts.
На блюдо или специальную тарелку выложите охлажденную свеклу, сыр брынза. Соус песто распределите равномерно по салату. Посыпьте орешками.
Serve the salad chilled. Drizzle sesame oil and sesame seeds on top for a richer, nuttier flavor.
Подавайте салат охлажденным. Сбрызните сверху кунжутным маслом и семечками кунжута для придания более насыщенного орехового вкуса.