Sift the flour. Preheat oven to 180°C. Place the butter in the freezer for 15 minutes.
Просейте муку. Разогрейте духовку до 180 °C. Положите масло в морозилку на 15 минут.
Grate the frozen butter on a coarse grater. Mix with egg and add dry dough ingredients: flour, sugar and baking powder. Knead the dough by hand.
Застывшее масло натрите на крупной терке. Смешайте с яйцом и добавьте сухие ингредиенты для теста: муку, сахар и разрыхлитель. Замесите тесто вручную.
Roll out the dough into a circle 5mm thick. Grease the mold with oil and line it with the prepared dough, placing high sides.
Раскатайте тесто в круг толщиной 5 мм. Смажьте форму маслом и застелите ее подготовленным тестом, выложив высокие бортики.
Combine sour cream, eggs and sugar in a bowl, then beat well. Pour the filling onto the dough. The sides should be 2-3 cm higher than the level of the filling. Bake for 45-50 minutes.
Соедините в миске сметану, яйца и сахар, а затем хорошенько взбейте. Перелейте начинку на тесто. Бортики должны быть выше уровня начинки на 2-3 см. Отправьте выпекаться на 45-50 минут.
Decorate the surface of the sour cream with fresh berries, a sprig of mint, or sprinkle with chocolate chips.
Украсьте поверхность сметанника свежими ягодами, веточкой мяты или посыпьте шоколадной крошкой.