Clean the carp from scales, cut off the head and remove the entrails by making an incision along the belly. Then cut along the ridge into two halves. Cut each half into portions, rinse them in water to remove any remaining scales and entrails. After this, dry all the pieces with a paper towel. To quickly remove scales from carp, wet it under running water.
Карпа очистите от чешуи, отрежьте голову и удалите внутренности, сделав надрез вдоль брюха. Затем разрежьте вдоль хребта на две половины. Каждую половину порежьте на порционные куски, промойте их в воде, чтобы удалить остатки чешуи и внутренностей. После этого просушите все куски бумажным полотенцем. Чтобы быстрее очистить карпа от чешуи, смочите его под струей воды.
Pour the milk into a bowl, add salt, stir until dissolved and immerse the fish pieces in it for 30 minutes.
Налейте молоко в миску, добавьте соль, перемешайте до растворения и погрузите в него куски рыбы на 30 минут.
Drain the milk, pepper the fish, and add more salt to taste. Grease a plate with a small amount of vegetable oil and place the fish on it, dipping each piece in breadcrumbs on all sides.
Слейте молоко, рыбу поперчите, по вкусу можете еще присолить. Тарелку смажьте небольшим количеством растительного масла и уложите на нее рыбу, обмакивая каждый кусок в панировочные сухари со всех сторон.
Let the fish cook on full power. After 5 minutes, remove the plate and turn the carp pieces over to the other side. Cook for another 5 minutes, reducing power.
Поставьте рыбу готовиться на полной мощности. Через 5 минут достаньте тарелку и переверните куски карпа на другую сторону. Готовьте еще 5 минут, уменьшив мощность.
Sprinkle the finished carp with dill and parsley and serve with mashed potatoes.
Готового карпа посыпьте зеленью укропа и петрушки, и подавайте с картофельным пюре.