Grind the almonds into crumbs. Cool 150 g of butter and finely cut it into squares.
Измельчите миндаль в крошку. Охладите 150 г масла и мелко нарежьте его квадратиками.
Mix flour, 200 g sugar, almond crumbs and 150 g chopped butter in a deep container. Beat in 1 egg and quickly knead the dough so that the butter does not melt. Then form a ball, cover with cling film and place in the refrigerator for 60 minutes. After an hour, remove the frozen dough, roll out thinly, place in a shallow baking dish and place in the oven at 180°C for 30 minutes.
Смешайте муку, 200 г сахара, миндальную крошку и 150 г порубленного сливочного масла в глубокой емкости. Вбейте туда 1 яйцо и быстро замесите тесто, чтобы масло не растаяло. Затем сформируйте шар, накройте пищевой пленкой и поставьте на 60 минут в холодильник. Спустя час достаньте замерзшее тесто, тонко раскатайте, поместите в неглубокую форму для выпечки и отправьте в духовку при температуре 180 °C на 30 минут.
Remove the zest from the lemons. Squeeze the lemon juice, mix with the zest and the rest of the sugar. Then beat in 4 eggs and beat the mixture with a mixer until smooth and thick. Place the mixture in a water bath and start making custard. When the mass thickens, remove from heat and add 300 g of butter little by little, whisking thoroughly each time with a whisk or mixer. After the dough is baked, pour the filling into it and send the lemongrass to harden in the refrigerator for 5 hours.
Снимите цедру с лимонов. Выжмите лимонный сок, смешайте с цедрой и оставшейся частью сахара. Затем вбейте 4 яйца и миксером взбейте смесь до однородного густого состояния. Поставьте массу на водяную баню и начните делать заварной крем. Когда масса загустеет, снимите с огня и по частям добавляйте 300 г сливочного масла, каждый раз тщательно взбивая венчиком или миксером. После того, как тесто испечется, залейте в него начинку и отправьте лимонник застывать в холодильник на 5 часов.
Serve the cooled lemon pie with a hot drink.
Охлажденный лимонный пирог подавайте с горячим напитком.