Cut the chicken fillet into pieces. Wash the lemon, grate the zest on a fine grater. Cut the butter into small cubes.
Куриное филе нарежьте кусочками. Лимон помойте, натрите цедру на мелкой терке. Сливочное масло нарежьте на мелкие кубики.
Place the chicken pieces in a special microwave-safe bowl, add salt and pepper. Pour in sour cream, sprinkle with lemon zest and pepper. Place pieces of butter on top.
Выложите кусочки курицы в специальную посуду для микроволновки, посолите, поперчите. Влейте сметану, посыпьте лимонной цедрой, поперчите. Выложите кусочки масла сверху.
Cover the dish with a heat-resistant lid. Microwave on medium power. Bake the chicken until cooked through, but do not bring to a boil.
Закройте блюдо жаропрочной крышкой. Поставьте в микроволновку на среднюю мощность. Запекайте курицу до готовности, но не доводите до кипения.
Serve fricassee hot with steamed vegetables or spaghetti.
Подавайте фрикасе в горячем виде к тушеным овощам или к спагетти.