Sift the flour, rinse all the dried fruits and dry them well. Place baking paper on a baking sheet. Clean the nuts.
Просейте муку, промойте все сухофрукты и хорошо их обсушите. На противень выложите бумагу для выпечки. Почистите орехи.
Place butter, salt, vanilla sugar, white sugar and sour cream into a deep bowl, then mix everything thoroughly for about 2-3 minutes. Then, in a separate bowl, mix baking soda, flour and turmeric, then add the resulting mixture to the contents and mix everything well. Place the dough in the refrigerator for 35 minutes.
В глубокую миску отправьте сливочное масло, соль, ванильный сахар, белый сахар и сметану, после чего тщательно все перемешивайте примерно 2-3 минуты. Затем в отдельной миске смешайте соду, муку и куркуму, после чего добавьте к содержимому полученную смесь и хорошо все перемешайте. Тесто отправьте в холодильник на 35 минут.
After the time has passed, divide the dough into 2 small parts and roll one of them into a flat cake approximately 2 mm thick. Cut into 8 medium triangles. In a blender, thoroughly grind the dried fruits and shelled nuts. Place the filling on the resulting triangles and roll the dough into rolls, place on a baking sheet and bake for about 25-35 minutes at 180°C.
По истечении времени тесто разделите на 2 небольшие части и одну из них раскатайте в лепешку толщиной примерно 2 мм. Разрежьте на 8 средних треугольников. В блендере тщательно измельчите сухофрукты и чищеные орехи. На полученные треугольники выложите начинку и скатайте тесто в рулетики, выложите на противень и выпекайте около 25-35 минут при 180 °C.
Before serving, dust the bagels with powdered sugar.
Перед подачей присыпьте рогалики сахарной пудрой.