Peel the beets and cut into long pieces. Take small tomatoes, rinse and remove stems. Peel the onion and chop as finely as possible. Wash the apples, peel them, cut into small pieces. Peel the garlic. Wash the celery stalk and dill.
Очистите свеклу, нарежьте длинными брусочками. Помидоры возьмите небольшие, промойте, очистите от хвостиков. Лук очистите, нарежьте как можно мельче. Яблоки вымойте, очистите от кожуры, нарежьте небольшими кусочками. Чеснок очистите. Черешок сельдерея и укроп промойте.
Place a sprig of dill, celery, peppercorns, and garlic on the bottom of a sterilized jar. Stack the vegetables with the apples until the jar is full. Pour boiling water over it and leave for 20-25 minutes.
На дно простерилизованной банки выложите веточку укропа, сельдерей, горошек перца, чеснок. Сложите овощи с яблоками до наполнения банки. Залейте кипятком, оставьте на 20-25 минут.
Pour the water from the jars into a large saucepan. Salt and add sugar. Cook until boiling. Pour in vinegar. Fill the jars with marinade again. Roll up the lids.
В большую кастрюлю вылейте воду из банок. Посолите и добавьте сахар. Варите до кипения. Влейте уксус. Залейте банки маринадом еще раз. Закатайте крышками.
Turn the jars over and wrap them in a warm blanket or blanket until cool. Serve with mashed potatoes and fried or baked meat.
Переверните банки, укутайте теплым пледом или одеялом до остывания. Подавайте к картофельному пюре и поджаренному или запеченному мясу.