Sift the flour, make a hole in the mound of flour and pour water into it, break the egg and add salt, mix. Then add the oil and knead the dough with your hands, roll it into a ball, cover with cling film and let it sit for about 30 minutes. Wash the elk meat, pat dry with a napkin, and remove the films. Cut the pulp into pieces and pass through a meat grinder. Peel the onion and chop finely.
Просейте муку, сделайте в горке муки углубление и влейте туда воду, разбейте яйцо и добавьте соль, перемешайте. Затем добавьте масло и вымесите руками тесто, скатайте его в шар, накройте пищевой пленкой и дайте настояться примерно 30 минут. Мясо лося вымойте, промокните салфеткой, удалите пленки. Нарежьте мякоть кусочками и пропустите через мясорубку. Лук очистите и нарубите мелко.
In a separate container, combine the resulting minced meat with onion, salt and spices and mix well with your hands. Roll out the dough into a sausage and then use a thin knife to cut the dough into small equal pieces. Roll each piece into a thin circle.
В отдельной емкости соедините полученный фарш с луком, солью и специями и хорошо перемешайте руками. Из теста раскатайте колбаску и затем тонким ножом нарежьте тесто на маленькие одинаковые кусочки. Каждый кусочек раскатайте в тонкий кружок.
Place the minced meat in the middle of the resulting circle and fold the dough in half so that the meat is inside. Connect the ends of the dough. Do the same with each circle of dough, then place the dumplings on a wide, floured surface.
На середину полученного кружочка положите фарш и сложите тесто пополам, чтобы мясо оказалось внутри. Концы теста соедините. Проделайте то же самое с каждым кружком теста, затем выложите пельмени на широкую поверхность, присыпанную мукой.
Place a pan of water over medium heat, add salt, black pepper, and bay leaf. When the water boils, carefully place the dumplings in the pan and stir. After the dumplings float to the surface, cook for 8-10 minutes, then remove from the pan with a slotted spoon.
На средний огонь поставьте кастрюлю с водой, добавьте соль, черный перец, лавровый лист. Когда вода закипит, аккуратно опустите в кастрюлю пельмени, перемешайте. После всплытия пельменей варите 8-10 минут, после чего достаньте из кастрюли шумовкой.
Dumplings can be served along with the resulting aromatic broth as a first course. Or sprinkle with chopped herbs and serve with sour cream.
Пельмени можно подать вместе с полученным ароматным бульоном в качестве первого блюда. Или посыпать измельченной зеленью и подать со сметаной.