Thaw the cranberries in advance. Separate the yolks from the whites.
Клюкву заранее разморозьте. Желтки отделите от белков.
Mix cottage cheese, half the sugar, sour cream, vanillin and yolks. Mash everything with a fork and then puree with an immersion blender. Add baking powder and semolina. Stir and let the semolina swell for 30 minutes.
Смешайте творог, половину сахара, сметану, ванилин и желтки. Разотрите все вилкой, а затем пробейте погружным блендером. Добавьте разрыхлитель и манную крупу. Перемешайте и дайте манке набухнуть 30 минут.
Beat the egg whites with a mixer. Then add sugar little by little and beat until stiff peaks form.
Белки взбейте миксером. Затем понемногу добавляйте сахар и взбивайте до устойчивых пиков.
Combine the whipped egg whites with the semolina. Mix gently with a spatula so that the mass does not settle.
Соедините с манкой взбитые белки. Аккуратно перемешайте лопаткой, чтобы масса не осела.
Place the cranberries on a paper towel to remove excess moisture. Add cranberries and vanilla to the dough. Stir and pour into a pan lined with parchment paper. Sprinkle more cranberries on top and lightly press them into the dough, pressing with a spatula. Bake at 180℃ for about 1 hour.
Клюкву высыпьте на бумажное полотенце, чтоб убрать лишнюю влагу. Добавьте в тесто клюкву и ванилин. Перемешайте и перелейте в форму, застеленную пергаментной бумагой для выпечки. Сверху еще посыпьте клюквой и слегка утопите ее в тесте, прижав лопаткой. Запекайте при 180 ℃ около 1 часа.
Sprinkle the finished manna with powdered sugar and garnish with mint sprigs.
Готовый манник посыпьте сахарной пудрой и украсьте веточками мяты.