Clean the shrimp from heads, tails, and shells, rinse, and pre-boil. Wash the lemon and squeeze out the juice. Rinse the parsley and tomatoes. Chop the parsley. Prepare wooden skewers or skewers, soak in water for 20-30 minutes.
Креветки очистите от головы, хвостов, панциря, промойте, предварительно отварите. Лимон вымойте, выжмите сок. Петрушку и помидоры промойте. Петрушку измельчите. Подготовьте деревянные шпажки или шампуры, вымочите в воде в течение 20-30 минут.
Thread the shrimp and cherry tomatoes onto skewers.
Креветки поочередно с черри нанизывайте на шампуры.
Pour lemon juice and vegetable oil into a deep plate. Salt, add herbs and curry. Mix everything. Brush or drizzle over shrimp. It is better to marinate for 10 minutes.
В глубокую тарелочку влейте лимонный сок, растительное масло. Посолите, добавьте зелень и карри. Все смешайте. Смажьте или сбрызните креветки. Лучше замариновать на 10 минут.
Preheat the grill, place skewers with shrimp and cherry tomatoes on the grill, fry for 5 minutes on both sides.
Разогрейте гриль, шампуры с креветками и черри выложите на решетку, жарьте по 5 минут с обеих сторон.
Serve the shrimp skewers hot with the roasted vegetables. Sprinkle more lemon juice on top.
Подавайте шашлык из креветок горячим к запеченным овощам. Сверху еще раз сбрызните лимонным соком.