Fill the semolina with water and leave to swell for 40 minutes. Take the butter out in advance so that it melts at room temperature.
Залейте манку водой и оставьте набухать на 40 минут. Заранее достаньте масло, чтобы оно растаяло при комнатной температуре.
Pour the kefir into a cooking container and heat in a water bath over low heat. Beat the egg with sugar and add to kefir. Enter soda, quenched with lemon juice.
Перелейте кефир в емкость для варки и подогрейте на водяной бане на медленном огне. Яйцо взбейте с сахаром и добавьте к кефиру. Введите соду, погашенную лимонным соком.
Season the mixture with a pinch of salt and vanilla sugar. Mix the ingredients thoroughly and turn off the heat. Combine semolina with kefir-egg mixture, add soft butter and knead into a homogeneous dough.
Приправьте массу щепоткой соли и ванильным сахаром. Тщательно перемешайте ингредиенты и выключите огонь. Соедините манку с кефирно-яичной смесью, добавьте мягкое сливочное масло и замесите однородное тесто.
Grease a baking dish with oil and place the dough. Send it to bake for 40 minutes.
Смажьте форму для выпечки маслом и выложите тесто. Отправьте его выпекаться на 40 минут.
While the manna is sitting in the oven, prepare the custard. To do this, whisk the milk with the egg yolk in a saucepan. Add flour and mix until smooth so that there are no lumps.
Пока манник сидит в духовке, приготовьте заварной крем. Для этого в сотейнике взбейте молоко с яичным желтком. Всыпьте муку и смешайте до однородной массы, чтобы не было комочков.
Bring the cream to a boil in a water bath, then cook until thick, stirring constantly. Remove from heat and let cool.
Доведите крем до кипения на водяной бане, затем варите до загустения, постоянно помешивая. Снимите с плиты и дайте остыть.
Cut the manna in half lengthwise to make cakes. Grease the bottom cake with cooled cream, combine it with the second half. Sprinkle the top and sides generously with cream. Let the resulting cake sit for 40 minutes.
Манник разрежьте пополам вдоль, чтобы получились коржи. Смажьте нижний корж остывшим кремом, соедините его со второй половиной. Верхушку и бока также обильно сдобрите кремом. Дайте получившемуся торту настояться в течение 40 минут.
Decorate the finished manna with marmalade, a bunch of berries or a sprig of mint.
Украсьте готовый манник мармеладом, ягодной гроздью или веточкой мяты.