Prepare the necessary ingredients for the future dish. Remove the tilapia fillet from the freezer and leave to defrost.
Подготовьте для будущего блюда необходимые ингредиенты. Филе тилапии вытащите из морозильной камеры и оставьте размораживаться.
To cook fish in batter, cut the thawed tilapia fillet into portions that are convenient for frying. Prepare the fish batter by mixing the egg with salt and spices. Add milk to the egg mixture and gradually stir in the flour until a slightly thick batter forms.
Для того, чтобы приготовить рыбу в кляре, оттаявшее филе тилапии порежьте на порционные кусочки, удобные для обжаривания. Приготовьте кляр для рыбы, смешав яйцо с солью и специями. Подлейте к яичной смеси молоко и постепенно вмешивайте муку до образования немного густоватого кляра.
Start frying the fish in batter, to do this, dip each piece of tilapia in flour, for better adhesion of the batter, then in the prepared batter and place in a frying pan heated with sunflower oil. Fry the fish on each side for 3-4 minutes until golden brown. Place the finished fish on a paper towel to remove excess oil.
Приступайте к обжариванию рыбы в кляре, для этого обмокните каждый кусочек тилапии в муку, для лучшего приставания кляра, затем в приготовленный кляр и выложите на разогретую с подсолнечным маслом сковороду. Обжаривайте рыбу с каждой стороны по 3-4 минуты до образования золотистого цвета. Готовую рыбу выложите на бумажное полотенце для избавления от лишнего масла.
Serve aromatic tilapia in batter along with fresh vegetables and herbs, as well as sauces and pickles.
Подавайте ароматную тилапию в кляре совместно со свежими овощами и зеленью, а также соусами и соленьями.