Prepare your blender. Wash the strawberries, remove the stems, and cut them in half.
Подготовьте блендер. Помойте клубнику, очистите от хвостиков, разрежьте пополам.
Pour gelatin into a deep bowl and fill it with milk. Leave to swell for 15 minutes. Place the bowl over medium heat and heat through, but do not bring to a boil. Let cool.
В глубокую миску всыпьте желатин, залейте его молоком. Оставьте для набухания на 15 минут. Поставьте миску на средний огонь, прогрейте, но не доводите до кипения. Дайте остыть.
Place cottage cheese in a blender bowl, add sugar and vanilla. Whisk. Pour in milk with gelatin. Beat again. Place the mixture in a deep bowl, add some of the berries. Cover with cling film and refrigerate for 3-4 hours, or preferably overnight.
В чашу для блендера выложите творог, всыпьте сахар, ванилин. Взбейте. Влейте молоко с желатином. Взбейте еще раз. Выложите смесь в глубокую посуду, добавьте часть ягод. Закройте пищевой пленкой, поставьте в холодильник на 3-4 часа, а лучше на ночь.
Place the dessert on a beautiful plate, top with the remaining berries and garnish with mint.
Выложите десерт на красивую тарелку, сверху выложите оставшиеся ягоды и украсьте мятой.